POLITIKA O KORIŠĆENJU KOLAČIĆA

Sajt https://kafune.rs koristi kolačiće

Internet stranica www.kafune.rs pripada La Fantani i koristi kolačiće, što obezbeđuje pravilno funkcionisanje internet stranice, kao i kolačića koji se koriste kako za pružanje informacija relevantnih za korisnike, tako i za prilagođavanje usluga njihovim potrebama, u skladu sa informacijama koje su date u ovoj politici.

 

Šta je “kolačić”?

Kolačić je mala datoteka, koja se sastoji od slova i brojeva, koja se čuva na računaru korisnika, mobilnom telefonu ili drugoj opremi sa koje se pristupa određenoj internet stranici. Kolačić se instalira na zahtev koji internet – server izdaje internet pretraživaču (npr. Internet Explorer-u, Chrome, Safari itd.) i u potpunosti je “pasivan”(ne sadrži softver, viruse ili spyware (špijunski softver) i ne može pristupiti informacijama na hard disku korisnika). Kolačić se sastoji od dva dela : imena i sadržaja ili vrednosti kolačića, a vek trajanja kolačića određen je tehnički, za svaki slučaj.

Zakon predviđa da na Vašem uređaju možemo čuvati kolačiće ako su oni nužno potrebni za rad ove internet stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebna nam je Vaša dozvola.

Ovaj sajt koristi različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se pojavljuju na našim stranicama.

Možete u bilo kojem trenutku da izmenite ili povučete svoj sporazum iz izjave o kolačićima na našem web- sajtu.

 

Način na koji koristimo kolačiće

Mi koristimo kolačiće da bismo nadgledali šta ste kupili od nas i koje ste akcije preduzeli na našem sajtu. Kolačići vam takođe omogućavaju da koristite usluge kao što su praćenje Vaše porudžbine, proveravanje računa ili dobijanje dodatnih pogodnosti.

Naši kolačići ne sadrže lične podatke poput Vašeg imena ili bankovnih podataka. Oni nam omogućavaju da pronađemo podatke tek nakon što ste se prijavili ili pomažu da povežete podatke pregledavanja sa Vašim ličnim podacima kada se odlučite da se registujete za uslugu, belu kartu ili bilten.

Za to u nekim situacijama koristimo trajne kolačiće. Zaštitu Vaših ličnih podataka tretiramo ozbiljno- uvek pratimo i poboljšavamo način na koji ih možemo zaštititi.

Naše kolačiće smo svrstali u sledeće kategorije kako bismo Vam olakšali razumevanje zašto su nam potrebni:

 1. Zaista potrebne (funkcionalne)-potrebni kolačići pomažu da sajt postane upotrebljiv omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicama i pristup sigurnim oblastima na sajtu. Sajt ne može pravilno funkcionisati bez ovih kolačića.
 2. Preferencijalni – Preferencijalni kolačići omogućavaju sajtu da pamti informacije koje se menjaju u zavisnosti od ponašanja ili izgleda sajta, kao što su Vaš omiljeni jezik ili region u kojem se nalazite.
 3. Statistički – Statistički kolačići pomažu vlasnicima sajtova da razumeju kako posetioci komuniciraju sa web – lokacijama tako što anonimno prikupljaju i prijavljuju informacije.
 4. Marketing – Marketing kolačići se koriste za praćenje korisnika sa jedne stranice na drugu. Namera je da se prikažu relevantni i privlačni oglasi pojedinim korisnicima, tako da su oni vredniji za oglašivača i treće strane koje se bave oglašavanjem. Zatim koristimo ove informacije da bismo Vam prikazali oglase i stranice za koje mislimo da bi Vas mogli zanimati, za individualizaciju načina na koji komuniciramo sa Vama ili za individualizaciju sadržaja informacija koje Vam šaljemo. Ako želite, možete se odjaviti. Individualizacija sadržaja znači da uključuje informacije koje održavaju Vaše interesovanje za sadržaj naših stranica ili ponude ili promocije za koje mislimo da bi Vas mogle zanimati i poboljšati način na koji odgovaramo na Vaše potrebe.

Naći ćete sledeću poruku svaki put kada posetite sajt, ako niste dali Vaš pristanak klikom na dugme OK. Sadrži opsežnu listu kolačića sa sajta www.kafune.rs.

Ova stranica koristi kolačiće. Koristimo kolačiće za personizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analizu prometa. Ako odlučite da nastavite sa korišćenjem naše internet stranice, slažete se sa našom politikom o korišćenju kolačića.

Vaša saglasnost odnosi se na sledeći domen: kafune.rs

Kolačići omogućavaju bolje iskustvo posećivanja naših sajtova, a neki od njih su neophodni za pravilno funkcionisanje. Mi korismo kolačiće za:

 • poboljšanje vremena odziva za pristup stranicama na sajtu
 • pristup internet prodavnici
 • snimanje preference za navigaciju
 • Pristup zaštićenim delovima sajta. Kolačić se generiše nakon autentifikacije za potvrdu isteka sesije
 • identifikacija rute za navigaciju korisnika na sajtu
 • analiza posetilaca, u cilju poboljšanja iskustva na sajtu. Uz pomoć Adobe Analistics-a,prikupljamo anonimne podatke o posetama našem sajtu
 • registracija prihvatanja korisnika za kolačiće prilikom prvog pristupa sajtu
 • privremeno snimanje sadržaja koji je prethodno pregledao korisnik, radi prikazivanja relevantnog sadržaja tokom navigacije

 

Kako ti koristiš kolačiće

Odluka o čuvanju ili brisanju kolačića je odgovornost svakog korisnika. Pre nego što preduzmete bilo kakvu akciju u vezi s tim, preporučujemo Vam da razmotrite nekoliko stvari:

Svrha kolačića je da poboljšaju Vaše iskustvo navigacije i da nam pomognu, statističkim podacima prikupljenim od Vaših poseta na internet stranici www.kafune.rs, da poboljšamo proizvode i usluge koje Vam nudimo.

Ove datoteke ne ugrožavaju sigurnost Vaših podataka. One neće pristupiti i prenositi bilo kakve informacije sačuvane na čvrstom disku Vašeg računara ili telefona.

Njihove dimenzije su zanemarljive, što ne menja performanse računara ili telefona na kome su smeštene.

Svako brisanje ovih datoteka može prouzrokovati poteškoće u navigaciji na internet stranici www.kafune.rs, ograničavajući Vaše mogućnosti pregledanja sadržaja.

Preporučujemo da ove datoteke ne brišete jer će brisanje, deaktiviranje ili odbijanje snimanja na računar ili telefon implicitno uticati na način pretraživanja interneta, ograničavajući performanse internet sajtova koje posećujete. Takođe, treba da znate da brisanje kolačića ne znači da ćete eliminisati buduću izloženost internet oglašavanju, već da oglašavanje više neće biti prilagođeno Vašim interesima. Da biste obavili onlajn kupovinu ili se informisali i pretplatili na usluge La Fantana, morate imati omogućene kolačiće u Vašim Internet pretraživaču.

Ako želite ručno upravljati ovim datotekama, morate znati da bilo koji pretraživač može biti konfigurisan za odabir ili odbijanje kolačića sa određenim inernet stranicama. Ovim podešavanjima se po pravilu može pristupiti u odeljku “opcije” ili u meniju “preference” pretraživača.

Možete ih izbrisati iz alatke za pristup internet stranici (pretraživaču). Možete naći informacije o konroli i brisanju kolačića na http://allaboutcookies.org

 

Kolačići trećih lica

Primarni kolačići dolaze iz istog domena kao i sajt koji tada posećujete.

Kolačići treće strane dolaze iz drugog domena koji je različit od sajta koji posećujete. Na primer, kada posetite naš sajt, možemo da uključimo link do sajta druge kompanije – kao što je naš Facebook ili Twitter nalog, ili video na našoj YouTube stranici.

Zbog toga, kada nekom proizvodu na našoj stranici date oznaku “Like” ili objavite “Tweet” za proizvod sa našeg sajta, ovi sajtovi ponekad mogu da postave kolačiće na Vaš računar. Mi ne kontrolišemo kako oni koriste svoje kolačiće, pa Vam predlažemo da na njihovom sajtu proverite kako ih koriste i kako možete njima upravljati.

 

Mi koristimo ove kolačiće za:  

 • razlikovanje različitih korisnika u svrhu prikazivanja reklama na sajtu
 • isporučivanje, merenje i poboljšanje relevantnosti reklama
 • oglašavanje koje Google prikazuje na internet mreži
 • merenje interakcija sa reklamama na postavljenom domenu i sprečavanju njihovog prečestog prikazivanja
 • utvrđivanje koliko je puta korisnik kliknuo oglas i kupio proizvod